Δεσμοί Σελήνης σε Ζώδια και Οίκους


Νότιος Δεσμός

Ο Νότιος Δεσμός, δεν είναι μια προηγούμενη ενσάρκωση, αλλά το αποτέλεσμα εμπειριών από πολλές ενσαρκώσεις, που σαν αποτέλεσμα έχουν δώσει στο άτομο βαθιές ιδέες και συμπεριφορές, που κουβαλά σε αυτή την ενσάρκωση.

Βόρειος Δεσμός

Ο Βόρειος δεσμός είναι το μέλλον του ατόμου, είναι οι νέες εμπειρίες που θα λάβει και θα εξελιχθεί μέσα από αυτές. Μέσα από τις νέες εμπειρίες, που γοητεύουν το άτομο, θα βρει τον δρόμο για τον ανώτερο σκοπό αυτής της ενσάρκωσης.

 Βόρειος Δεσμός Κριός – Νότιος Ζυγός

Σε προηγούμενες ζωές, ταύτιζε την ευτυχία του με την επιτυχία ή αποτυχία των άλλων, με αποτέλεσμα να μην έχει αναπτύξει την δική του προσωπικότητα. Ακόμα ταυτίζεται με τους άλλους, χάνει την εμπιστοσύνη στον εαυτό του και περνά περιόδους θλίψης. Οι θυσίες που έκανε για τους άλλους σε προηγούμενες ενσαρκώσεις, δεν εκτιμήθηκαν, και σε αυτή την ενσάρκωση προσπαθεί να πάρει τις ανταμοιβές. Πρέπει να μάθει να προσφέρει, χωρίς να ζητά ανταμοιβές. Προσπαθεί να φέρνει ισορροπία ανάμεσα στις διαφωνίες των άλλων, βλέπει και τις δυο πλευρές, αλλά χάνει τον εαυτό του. Πρέπει να μη φοβάται να πάρει θέση σε αυτό που ο ανώτερος εαυτός του θεωρεί σωστό. Το μάθημα του σε αυτή τη ζωή, είναι να καταλάβει ποιος είναι, να καταφέρει να εξετάσει την ύπαρξη του, να βοηθήσει το μυαλό του να συνεργαστεί με την καρδιά του.


Βόρειος δεσμός Ταύρος – Νότιος Σκορπιός

Η ψυχή εδώ, έχει ένα δύσκολο μάθημα να λάβει. Σε προηγούμενες ενσαρκώσεις, με την ενέργεια του Σκορπιού, υπήρχαν πολλά θέλω, δυνατά πάθη και σεξισμός, που έβαζαν εμπόδια στην εξέλιξη. Πολλοί είχαν φτάσει στην Σκορπίστικη, Πλουτώνια δύναμη της μαγείας, ώστε να εκπληρώσουν τα πάθη τους. Υπάρχει ακόμα μια δυσκολία κατανόησης ανάμεσα στα πάθη, τα θέλω και τις πραγματικές ανάγκες. Το μάθημα εδώ είναι να φύγει ο άνθρωπος από τα πάθη του Σκορπιού και να φτάσει στην αγάπη του Ταύρου, να μετατρέψει τις επιθυμίες σε αγάπη για το θείο. Τότε η ψυχή ελευθερώνεται και κατανοεί την Συμπαντική αφθονία, που μπορεί να προσφέρει τα πάντα.

Βόρειος δεσμός Δίδυμος – Νότιος Τοξότης

Εδώ η ψυχή έρχεται να κοινωνικοποιηθεί. Σε προηγούμενες ενσαρκώσεις, έζησε βίαια. Η σωματική δύναμη ήταν ο τρόπος να επιβιώσει και να νιώθει ελευθερία. Τώρα πρέπει να μάθει να λύνει διαφορές με τον λόγο, να συνδιαλέγεται με τους άλλους πολιτισμένα. Είναι πιο φυσικό για αυτή την ψυχή, να έλκεται από τα σπορ, τον ανταγωνισμό, την δύναμη. Όταν θα αρχίσει να μελετά, να ανακαλύπτει την δύναμη της γνώσης, του πνεύματος, θα αρχίσει να ξεπερνά τους φόβους που κουβαλά από βάρβαρες εποχές, με αποτέλεσμα να ενσωματωθεί στον πολιτισμένο κόσμο.

Βόρειος δεσμός Καρκίνος – Νότιος Αιγόκερος

Σε προηγούμενες ενσαρκώσεις, είχε καταφέρει να έχει δύναμη και να απολαμβάνει τον σεβασμό των άλλων. Τώρα δεν μπορεί να καταλάβει γιατί οι άλλοι δεν του δείχνουν αυτό τον σεβασμό, με αποτέλεσμα να προσπαθεί με κάθε τρόπο να το πετύχει. Είναι νοοτροπίες που έμειναν από τις εμπειρίες του Αιγόκερου, τότε που είχε μάθει να κερδίζει από τους άλλους, να λαμβάνει αμοιβές. Τώρα όμως, άλλα μαθήματα έρχεται να λάβει. Τώρα πρέπει να μάθει να δίνει χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα. Είναι η ώρα να ανακαλύψει την θηλυκή πλευρά του, να γίνει συμπονετικός, ευαίσθητος, δοτικός προς τους άλλους. Σταδιακά θα φύγει από τον χειμώνα του Αιγόκερου και θα φτάσει στη ζέστη του Καρκίνου. Θα αγαπά περισσότερο την φύση από τα χρήματα, το συναίσθημα από τη δύναμη και όσο περισσότερα δίνει, τόσο πιο ευτυχής θα νιώθει. Θα μάθει πως ο Θεός, ανταμείβει περισσότερο αυτούς που δε ζητούν τίποτε για τον εαυτό τους.

Βόρειος δεσμός Λέων – Νότιος Υδροχόος

Σε προηγούμενες ενσαρκώσεις, υπήρχε η Υδροχοϊκή ελευθερία, η ανεμελιά, η ισότητα και οι φίλοι, που έπαιζαν σημαντικό ρόλο. Τώρα η ψυχή έρχεται να μάθει τον τρόπο της ατομικής εξέλιξης και δύναμης του Λέοντα. Ο άνθρωπος τώρα, βιώνει αρκετή μοναξιά, μένει χωρίς φίλους την στιγμή που τους χρειάζεται περισσότερο. Είναι η στιγμή που πρέπει να μάθει να βασίζεται στον εαυτό του, να λαμβάνει αποφάσεις μόνος του, ώστε να κατανοήσει την δύναμη που έχει μέσα του. Αν το κάνει μπορεί να γίνει ακόμα και ηγέτης, να φέρει ακόμα και επανάσταση σε κάποιο τομέα της ζωής για το κοινό καλό. Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί να νιώθει μόνος, ακόμα και μέσα σε έναν γάμο.

Βόρειος δεσμός Παρθένος – Νότιος Ιχθείς

Σε προηγούμενες ενσαρκώσεις, αυτή η ψυχή, είχε περάσει πολλές δυσκολίες, είχε εξαπατηθεί, είχε διωχθεί, είχε υποφέρει. Μέσα από αυτές τις εμπειρίες απέκτησε διαίσθηση και ευαισθησία για τον ανθρώπινο πόνο. Τώρα προσπαθεί να βοηθήσει κάθε ψυχή, με αποτέλεσμα να τον εκμεταλλεύονται. Αρκεί ένα δάκρυ, ένα θλιμμένο πρόσωπο, για να ξεχάσει τον εαυτό του και να χαθεί στον πόνο των άλλων. Τώρα πρέπει να μάθει να ξεχωρίζει ποιος έχει πραγματικά ανάγκη, αλλά και να βοηθά χωρίς να παίρνει μέσα του τον πόνο των άλλων. Πόσο μάλλον τον πόνο όλου του κόσμου. Τα ιατρικά επαγγέλματα μπορούν να τον βοηθήσουν στην ανάγκη του για προσφορά. Το καλό είναι πως έχει τη δύναμη να συγχωρέσει κάθε άνθρωπο, ακόμα και αυτούς που τον πλήγωσαν σε προηγούμενες ζωές.

Βόρειος δεσμός Ζυγός – Νότιος Κριός

Μια δύσκολη μαθητεία για την ψυχή με αυτούς τους δεσμούς. Εδώ η ψυχή πρέπει να νικήσει το εγώ του Άρη και να αποδεχθεί την αρμονία της Αφροδίτης. Σε προηγούμενες ενσαρκώσεις, η ψυχή αυτή, υπηρετούσε μόνο το εγώ της, τα θέλω της, αδιαφορώντας για τους άλλους. Θεωρούσε τον εαυτό της ανώτερο των άλλων και δεν άφηνε τίποτα και κανέναν να εμποδίσει τα θέλω της, ακόμα και με τη βία. Είναι δύσκολο τώρα να ξεχάσει τους παλιούς τρόπους που ζουν στο ασυνείδητο και να μάθει να μοιράζεται, να συνεργάζεται, να αγαπά. Αν όμως δεν το μάθει, θα ζήσει τελικά στην μοναξιά πιστεύοντας πως για όλα ευθύνονται οι άλλοι. Πρέπει να μάθει πως στο παιχνίδι της ζωής, δεν έχει σημασία η νίκη, ούτε η ήττα, αλλά η τιμιότητα και η αρετή όταν παίζεις.

Βόρειος δεσμός Σκορπιός – Νότιος Ταύρος

Εδώ έχουμε μια ψυχή, που νιώθει υπερβολικά κουρασμένη από τις προηγούμενες ζωές της και θέλει να ξεκουραστεί. Για πολλές ζωές έζησε δύσκολα, κουράστηκε και βίωσε παρακμή. Τώρα στον Σκορπιό, πρέπει να βιώσει μια μετάλλαξη, έναν θάνατο  του παλιού, ώστε να γεννηθεί το νέο. Είναι όμως δύσκολο να απαλλαγεί η ψυχή από τους ασυνείδητους φόβους που κουβαλά, φοβάται την αλλαγή, με αποτέλεσμα να παραμένει στα παλιά, που δεν την βοηθούν, αλλά τα νιώθει οικεία. Είναι όμως μια αναγκαία αλλαγή, που τελικά η ψυχή θα την κάνει και θα απορρίψει όλα τα παλιά. Πολλοί άνθρωποι, κάνουν τόσες αλλαγές τελικά, που μπορεί στο τέλος να ζήσουν μόνοι. Μέσα από όλα αυτά, τελικά ο άνθρωπος θα φτάσει να δει τον εαυτό του καθαρά και βαθιά, ώστε να ξαναγεννηθεί. 

Βόρειος Δεσμός Τοξότης – Νότιος Δίδυμος

Σε προηγούμενες ενσαρκώσεις, αυτή η ψυχή, προσπαθούσε να είναι καλή με όλους, με αποτέλεσμα να έχει διχαστεί. Η ελαφρότητα σκέψης από τους Δίδυμους, το κουτσομπολιό, η επιφανειακή επικοινωνία, δεν άφηνε την ψυχή να φτάσει στην γνώση. Τώρα από τον Τοξότη, πρέπει να πετάξει το παρελθόν, την ελαφρότητα, την τάση να βλέπει όλες τις πλευρές, όλες τις απόψεις, για να κατακτήσει την γνώση του εαυτού και του κόσμου. Μπορεί ένα νόμισμα να έχει δυο πλευρές, αλλά είναι πάντα το ίδιο νόμισμα. Για να μπορεί να τα έχει καλά με όλους, υποκρίνονταν,  έπαιρνε μέρος στα κουτσομπολιά, έχανε χρόνο με κάθε ασημαντότητα. Όσο πιο γρήγορα φύγει από αυτή την τάση, τόσο πιο γρήγορα θα βρει τον σκοπό του, που είναι η γνώση. Άνθρωποι μεγαλύτεροι σε ηλικία και γνώση, θα τον βοηθήσουν.

Βόρειος δεσμός Αιγόκερος – Νότιος Καρκίνος

Εδώ η ψυχή, πρέπει να ωριμάσει, κάτι που αρνείται και προσπαθεί να μείνει πάντα παιδί. Οι Καρκινικές ασυνείδητες μνήμες από άλλες ζωές, κάνουν την ψυχή να βλέπει τους πάντες σαν οικογένεια. Θέλει οι άλλοι να παίζουν τον ρόλο των γονέων, να τραβούν πάντα την προσοχή τους, να λύνουν οι άλλοι τα προβλήματα τους, όπως κάνουν οι γονείς. Μπορούν ακόμα αυτές οι ψυχές, να δημιουργήσουν ψεύτικές ασθένειες, για να προκαλέσουν την προσοχή των άλλων. Είναι πατριώτες, γιατί σχετίζουν την χώρα, την κυβέρνηση, με μια ευρύτερη Καρκινική άποψη για την οικογένεια. Όσο πιο γρήγορα αποφασίσουν να ωριμάσουν, να αφήσουν πίσω τους το αιώνιο παιδί, τόσο πιο γρήγορα θα εκπληρώσουν το κάρμα αυτής της ενσάρκωσης.

Βόειος δεσμός Υδροχόος – Νότιος Λέων

Σε προηγούμενες ενσαρκώσεις, ήταν ο βασιλιάς, είχε μάθει πως είναι ανώτερος των άλλων. Αυτές οι ασυνείδητες μνήμες του Λέοντα, υπάρχουν και τώρα. Νιώθει ανώτερος, έχει μια υπερηφάνεια, σπάνια δέχεται τις απόψεις των άλλων, πιστεύοντας πως έχει πάντα δίκιο. Όμως σε αυτή τη ζωή, είναι ο βασιλιάς που πρέπει να παραδώσει τον θρόνο του. Είναι η ώρα που η ψυχή πρέπει να δώσει την δύναμη και την γνώση που απέκτησε για το καλό της ανθρωπότητας και όχι του εαυτού, Από Λέων, πρέπει να γίνει Υδροχόος, ο νεροκουβαλητής, αυτός που θα ξεδιψάσει με την γνώση του την ανθρωπότητα. Υπάρχει λοιπόν μια έντονη εσωτερική μάχη, ανάμεσα στο εγώ και το εμείς. Κάποια στιγμή ίσως νιώσει μόνος του, καθώς οι άλλοι δεν θα αντέξουν την υπεροψία του. Τότε είναι που θα αρχίσει να κατανοεί τον σκοπό, το κάρμα αυτής της ζωής, που είναι να βάλει το καλό της ανθρωπότητας, πάνω από το δικό του.

Βόρειος δεσμός Ιχθείς – Νότιος Παρθένος

Ένα δύσκολο καρμικό μάθημα για την ψυχή με αυτούς τους δεσμούς. Εδώ η ψυχή έρχεται με την πίστη πως ο κόσμος είναι γεμάτος κινδύνους και κακία. Οι ασυνείδητες μνήμες από τις εμπειρίες της Παρθένου, κάνουν τον άνθρωπο υπερβολικά αναλυτικό. Χωρίζει τον κόσμο σε μικρά κομματάκια, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να δει το νόημα της ολότητας του σύμπαντος. Έχει πολλά τραύματα ερωτικά και σεξουαλικά από προηγούμενες ζωές, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να χαρεί τον έρωτα και πολλές φορές να προτιμά τη μοναξιά. Πρέπει τώρα να βρει ξανά την πίστη του και γι αυτό χρειάζεται πνευματική καθοδήγηση και αναζήτηση. Όταν μέσα από πνευματικούς δρόμους κατανοήσει πως όλα είναι ένα, όπως και το ένα είναι όλα, έρχεται η εσωτερική γαλήνη και η θεραπεία των τραυμάτων που κουβαλά.    

 

Βόρειος δεσμός 1ος οίκος – Νότιος 7ος  οίκος

Σε προηγούμενες ενσαρκώσεις, είχε θυσιάσει κάθε προσωπικό στόχο προς όφελος των άλλων. Ο γάμος και οι συνεργασίες ήταν πάνω από τα δικά του θέλω. Οι άλλοι, όπως και ο γάμος του, τον εκμεταλλεύθηκαν, καθώς η ανάγκη του να προσφέρει, έπεσε πάνω σε άτομα αφερέγγυα. Τώρα νιώθει ακόμα εξαρτημένος από τους άλλους, και δυσκολεύεται να εκπληρώσει την ατομική του εξέλιξη. Κάποιες φορές επαναστατεί και αντιδρά απότομα στους άλλους προσπαθώντας να  ελευθερωθεί από αυτούς. Πρέπει να μάθει να εκπληρώνει την ατομική του πρόοδο, χωρίς να απορρίπτει τα καλά της συνεργασίας. Το μάθημα του τώρα, είναι να φέρει στη ζωή του την ισορροπία ανάμεσα στο εγώ και το εμείς.

Βόρειος δεσμός 2ος οίκος – Νότιος 8ος οίκος

Η ψυχή εδώ κουβαλά πολλά μυστικά. Σε προηγούμενες ενσαρκώσεις, είχε προδώσει κάθε αξιακό σύστημα για να πετύχει τους στόχους του. Έχει έντονο τον φόβο του θανάτου, νομίζοντας ασυνείδητα πως θα πληρώσει για αυτά που έχει κάνει σε άλλες ζωές. Ζει με τον φόβο πως οι άλλοι θα καταλάβουν τα μυστικά του, αλλά κανείς δεν τον γνωρίζει πραγματικά. Υπάρχει μια έντονη σεξουαλικότητα, σαν δύναμη. Νιώθει πως με το σεξ μπορεί να πετύχει τους στόχους του. Οι γυναίκες χρησιμοποιούν την σεξουαλικότητα τους για να υποτάξουν δυνατούς άνδρες και να αποκτήσουν τη δύναμη τους. Υπάρχουν σκοτεινά απομεινάρια εγκληματικότητας και μαγείας από άλλες ζωές που πρέπει να διαλυθούν τώρα αν θέλει να περάσει στο φως. Προσπαθεί να το καταφέρει μέσα από τους άλλους, είτε σε υλικό επίπεδο, θέλοντας αυτά που οι άλλοι έχουν, είτε σε πνευματικό. Η λύτρωση όμως έρχεται μόνο όταν καταλάβει πως πρέπει να τα καταφέρει μόνος του, απορρίπτοντας κάθε σκοτεινό παρελθόν.

Βόρειος δεσμός 3ος οίκος – Νότιος 9ος οίκος

Σε προηγούμενες ενσαρκώσεις, είχε μάθει στην απόλυτη ελευθερία, αλλά με σκοπό τη γνώση. Ταξίδευε στον κόσμο, διάβαζε και ερχόταν σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και γνώσεις. Για να το πετύχει αυτό, έπρεπε να είναι μόνος, χωρίς καμιά εξάρτηση από οικογένεια, φίλους και συνεργάτες. Τώρα πρέπει να μάθει την επαφή με τους άλλους, κάτι δύσκολο, καθώς ακόμα έχει την τάση να μελετά τα πάντα και να έρχεται σε επαφή με όλους, προσπαθώντας να μάθει για τη ζωή τους. Αυτή η τάση φέρνει εμπόδια στον γάμο, καθώς προτιμά να έχει πολλές εμπειρίες. Το μάθημα σε αυτή τη ζωή, είναι να μεταφέρει την γνώση που έχει αποκτήσει στους άλλους. Είναι πια ο μεγάλος δάσκαλος, ο αγγελιοφόρος του Θείου, με την ικανότητα  μετάδοσης της πληροφορίας.

Βόρειος δεσμός 4ος οίκος – Νότιος 10ος οίκος

Σε προηγούμενες ενσαρκώσεις, είχε μάθει να είναι ο δυνατός, αυτός που μπορούσε να λύνει όχι μόνο τα δικά του θέματα, αλλά και των άλλων. Ήταν ο κυρίαρχος και του άρεσε να βλέπει στα μάτια των άλλων θαυμασμό. Του άρεσε να πετυχαίνει μεγάλους άθλους, ώστε να έχει ακροατήριο που χειροκροτεί. Τώρα πρέπει να μεταφέρει την δύναμη του στην οικογένεια, να καταλάβει πως και τα μικρά είναι πολύ σημαντικά. Γι αυτό και οι σχέσεις με τους γονείς, είναι οι πιο σημαντικές με αυτούς τους δεσμούς. Σε αυτή τη ζωή, πρέπει να μάθει την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική καριέρα και τις ανάγκες που έχει η οικογένεια. Να μάθει πως δεν χρειάζεται να ψάχνει για άθλους ώστε να τραβά τον θαυμασμό των άλλων, γιατί κάθε πράξη, αν κρύβει αγάπη είναι θαυμαστή.

Βόρειος δεσμός 5ος οίκος – Νότιος 11ος οίκος

Υπάρχει μια έντονη φαντασία, το άτομο με αυτούς τους δεσμούς, περνά πολύ χρόνο στον κόσμο των ονείρων, με αποτέλεσμα να χάνει την πραγματικότητα. Είναι ιδιοφυής, αλλά καθόλου πρακτικός. Λατρεύει το μέλλον, την επιστημονική φαντασία, όλα αυτά που θα έρθουν κάποτε, αλλά έχει δυσκολία με το τώρα. Προσπαθεί να βρει τον τρόπο που τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα και εδώ, η σχέση με τα παιδιά μπορεί να τον βοηθήσει, καθώς τα παιδιά έχουν αυτή την ικανότητα. Καθώς ο 11ος οίκος έχει να κάνει με τον Υδροχόο, πρέπει να καταλάβει πως όταν θα δημιουργεί για τους άλλους, όταν ο σκοπός του θα είναι το καλό της ανθρωπότητας, θα έχει αμοιβές, αν προσπαθεί για το εγώ του, θα έχει απογοητεύσεις. Ο Βόρειος δεσμός στον 5ο οίκο, είναι το μεγαλύτερο δώρο, καθώς δίνεται η ικανότητα να κάνει τα όνειρα πραγματικότητα, αλλά υπάρχει και η παγίδα του εφιάλτη. Πρέπει να διδαχθεί την πρακτικότητα, πως τα όνειρα που βοηθούν την ζωή και τον άνθρωπο, είναι θετικά και να επικεντρωθεί σε αυτά. Κάποιοι με αυτούς τους δεσμούς, σε προηγούμενη ζωή, έχουν έρθει σε επαφή με την κοσμική συνείδηση και μπορούν τώρα να διδάξουν με το έργο τους.       

Βόρειος δεσμός 6ος οίκος – Νότιος 12ος οίκος

Ο άνθρωπος εδώ, περνά τον χρόνο του περισσότερο στις σκέψεις και την φαντασία του, ενώ πολλές φορές χάνει τον εαυτό του και μένει μόνος, καθώς οι άλλοι δυσκολεύονται να τον καταλάβουν. Παραπονιέται για έλλειψη αγάπης, γίνεται ασθενικός, ενώ μπορεί ακόμα και να προκαλεί ασθένειες για να κάνει τους άλλους να τον προσέξουν. Δεν είναι οργανωτικός και δύσκολα τελειώνει πράγματα. Καθώς όμως είναι χαμένος σε ένα σύμπαν λύπης και ασθένειας, μπορεί να γίνει πολύ καλός σε θέματα διατροφής και φαρμάκων. Η επαφή του με νοσοκομεία και ιδρύματα μπορεί να είναι καταλυτική και να βρει χαρά βοηθώντας τους άλλους. Είναι η ζωή που πρέπει να καταλάβει πως θα θυσιαστεί για τους άλλους, πως μέσα από την προσφορά του σε αυτούς που έχουν ανάγκη, θα αποκτήσει την χαρά και το νόημα που ψάχνει.

Βόρειος δεσμός 7ος οίκος – Νότιος 1ος οίκος

Σε αυτή την ενσάρκωση, οι άνθρωποι με αυτούς τους δεσμούς, θα διδαχθούν την συνεργασία με τους άλλους. Στις προηγούμενες ενσαρκώσεις, υπηρέτησαν το εγώ του, τις επιθυμίες, την ανάγκες τους για δύναμη. Ακόμα λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο, θέλουν οι άλλοι να τους υπηρετούν, καθώς νιώθουν ανώτεροι. Όποιοι δε συμφωνούν μαζί τους φεύγουν από τη ζωή τους. Αυτή η υπεροψία, τους στερεί την αγάπη, καθώς δυσκολεύονται με τις σχέσεις. Είναι συνήθως μοναχικοί άνθρωποι και φανατικοί εργένηδες. Σε αυτή την ζωή όμως, συναντούν ανθρώπους που τους έχουν ανάγκη, που πρέπει να τους βοηθήσουν με την δύναμη και τις γνώσεις που απέκτησαν από προηγούμενες ζωές. Κάθε φορά που θα βοηθούν, που θα προσφέρουν, που θα ανοίγονται, που θα συνεργάζονται, που θα εμπιστεύονται τους άλλους, θα νιώθουν χαρά και πληρότητα, θα έχουν αγάπη και θα ωριμάσει η ψυχή τους, ενώ θα διδαχθούν πολλά από τα παιδιά, τα ανίψια και γενικά την οικογένεια τους. Το κάρμα  τους είναι η ευγένεια και η κατανόηση.

Βόρειος δεσμός 8ος οίκος – Νότιος 2ος οίκος

Με αυτούς τους δεσμούς, ο άνθρωπος θα αντιμετωπίσει πολλές εσωτερικές μάχες. Οι ασυνείδητες μνήμες από άλλες ενσαρκώσεις, τότε που δεν τον ενδιέφερε παρά μόνο η ακόρεστη επιθυμία του για ηδονές και αγαθά, τον βασανίζει και τώρα. Υπάρχει ακόρεστη σεξουαλικότητα, έντονη ζήλια για κάθε τι που έχουν οι άλλοι και τα θέλει όλα. Ότι όμως και αν του δώσουν οι άλλοι, βαριέται γρήγορα και επιθυμεί κάτι άλλο, κάτι περισσότερο. Ο Βόρειος δεσμός στον 8ο οίκο, τον οίκο της αναγέννησης και του θανάτου, τον καλεί να κάνει έναν συμβολικό θάνατο με το παρελθόν του, να σκοτώσει την απληστία και να αναγεννηθεί με άλλες αξίες, που θα είναι πιο κοντά στις αξίες των άλλων και της εποχής που ζει τώρα, καθώς πολλά από αυτά που κουβαλά η ψυχή του σαν αξίες, έρχονται από βάρβαρες εποχές. 

Βόρειος δεσμός 9ος οίκος – Νότιος 3ος οίκος

Σε προηγούμενες ενσαρκώσεις, αφιέρωσε πολύ χρόνο σε κοινωνικές, αλλά ελαφριές σχέσεις. Η επικοινωνία με τους άλλους ήταν και είναι, σημαντική, αλλά όχι σε βάθος. Δυσκολεύεται να κάνει σοβαρές σχέσεις, γιατί έλκεται από πολλούς ανθρώπους, με αποτέλεσμα να μην ψάχνει σε βάθος τα δικά του συναισθήματα, αλλά και των άλλων. Αυτή η έντονη κοινωνικότητα, δεν τον βοηθά να μελετήσει σε βάθος και να αποκτήσει πραγματική γνώση. Σε αυτή τη ζωή, πρέπει να φύγει από την πληροφορία του κουτσομπολιού, τις ανούσιες σχέσεις και να αναζητήσει την πραγματική γνώση της ζωής, Ο 9ος οίκος τον καλεί να μελετήσει φιλοσοφίες, θρησκείες, νόμους και να κάνει ταξίδια που θα τον φέρουν σε επαφή με άλλες κουλτούρες. Ένας άνθρωπος από το εξωτερικό θα παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Μέσα από όλα αυτά, θα αποκτήσει βαθύτερη γνώση για τον άνθρωπο και θα την μεταφέρει στους άλλους, μετατρέποντας τις ανούσιες και φλύαρες κουβέντες σε πραγματική, βαθιά επικοινωνία.

Βόρειος δεσμός 10ος οίκος – Νότιος 4ος οίκος

Σε προηγούμενες ενσαρκώσεις, ενώ είχε δεχθεί πολλή φροντίδα από την οικογένεια του, ήταν αγνώμων προς σε αυτή. Έτσι τώρα, έχει ένα ανάλογο κάρμα να εκπληρώσει. Αφιερώνει πολύ χρόνο και κόπο στην οικογένεια του, δίνει πολύ περισσότερα από όσα πρέπει, αλλά δεν του αναγνωρίζεται. Πολλές γυναίκες θα έχουν σοβαρά εμπόδια με την αχαριστία κάποιου παιδιού τους, μέχρι να κατανοήσουν πόσο σημαντικός ρόλος είναι η μητρότητα. Υπάρχει σε αυτή τη ζωή, μια εσωτερική μάχη, ανάμεσα στα θέλω των άλλων και της οικογένειας, σε σχέση με τις ατομικές επιθυμίες, που δυσκολεύεται να υλοποιήσει. Πρέπει να μάθει να μην αφήνει τους άλλους, όσο κοντινά πρόσωπα και αν είναι, να γίνονται εμπόδιο στην ατομική του εξέλιξη. Πολλοί μπορεί να αφήσουν την οικογένεια τους και να δημιουργήσουν μια άλλη, ενώ κάποιοι, ίσως φτάσουν στο επίπεδο να θεωρούν οικογένεια ολόκληρο τον κόσμο.

Βόρειος δεσμός 11ος οίκος – Νότιος 5ος οίκος

Σε προηγούμενες ενσαρκώσεις, ήταν ένας δημιουργός που οι άλλοι θαύμαζαν. Τώρα δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν τον θαυμάζουν και συνεχώς προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι, που θα δώσει τον θαυμασμό των άλλων. Έτσι όμως γίνεται εγωιστής και χάνει τους άλλους. Στην πραγματικότητα είναι ένα ρομαντικό παιδί, καλόβουλο, που όμως δεν γνωρίζει τον τρόπο που θα κάνει τους άλλους να του δώσουν την αγάπη που επιθυμεί. Πρέπει να παντρέψει τον ρομαντισμό του με την επιστήμη, και να κατανοήσει τον Υδροχόο του 11ου οίκου, όπου οι πράξεις και τα έργα του τώρα, δεν πρέπει να τρέφουν το εγώ του, αλλά να γίνονται προσφορά στους άλλους. Ακόμα και λίγος εγωισμός, θα δημιουργεί προβλήματα, αντίθετα η προσφορά θα δίνει χαρά. Συλλογικές προσπάθειες, οργανώσεις για το καλό της ανθρωπότητας, θα τον βοηθήσουν να βρει τον δρόμο του και να ανακαλύψει τα οφέλη της πραγματικής φιλίας.

Βόρειος δεσμός 12ος οίκος – Νότιος 6ος οίκος

Σε προηγούμενες ενσαρκώσεις, ήταν τελειομανής και είχε ένα αίσθημα ανωτερότητας. Τώρα δεν μπορεί να βρει χαρά στην εργασία του, όλα του μοιάζουν ασήμαντα για τις δυνατότητες του. Θεωρεί πως δεν πληρώνεται καλά, πως χαραμίζεται το ταλέντο του και υποφέρει. Πιστεύει πως η εργασία του τον αρρωσταίνει και τελικά μπορεί να καταφέρει να δημιουργήσει μια ασθένεια για να αποδείξει αυτά που πιστεύει. Υπάρχει μια υπέρ ανάλυση στα πάντα, που ακόμα και στο σεξ μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, που θα τα κρύψει πίσω από κάποια ιδιαιτερότητα. Για όσο καιρό θα πιστεύει πως φταίνε η άλλοι, η ζωή του θα είναι αφόρητη. Πρέπει να καταλάβει, πως η υγεία του είναι αποτέλεσμα της εσωτερικής του κατάστασης και των σκέψεων του. Μόλις μετατρέψει την απαισιοδοξία σε θετικότητα, μόλις κατανοήσει πως ο Θεός δημιουργεί σε πολλά επίπεδα και δεχθεί τις ατέλειες που βλέπει, σαν μέρος όλης της δημιουργίας, θα νιώσει την εσωτερική γαλήνη που αναζητά. Η επαφή του με μεγάλα ιδρύματα και συλλογικότητες, θα τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα τον κόσμο και να βρει την αποστολή του, που είναι να προσφέρει στον κόσμο, μια ανώτερη πνευματικότητα μέσα από την προσφορά.