Όψεις Βόρειου Δεσμού στη συναστρία

ΗΛΙΟΣ ΣΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ, ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ Β. ΔΕΣΜΟ:Το άτομο του Ήλιου προκαλεί την ανάπτυξη του Βόρειου δεσμού. Σαν αποτέλεσμα το άτομο του Βόρειου δεσμού αναλαμβάνει περισσότερα απ΄όσα μπορεί. Ο Ήλιος περιμένει πάρα πολλά.
ΗΛΙΟΣ ΣΕ ΤΡΙΓΩΝΟ, ΣΥΝΟΔΟ, ΕΞΑΓΩΝΟ ΜΕ Β. ΔΕΣΜΟ: Εδώ υπάρχει πίστη, γενναιοδωρία και μια επιθυμία να βγάλει ο καθένας τα καλύτερα στοιχεία του προς τα έξω. Δίνει μια έντονη μαγνητική έλξη και μια αλτρουϊστική στάση του ενός προς τον άλλο. Ο Ήλιος δίνει στο βόρειο δεσμό μεγάλη δύναμη και ζωτικότητα για ανάπτυξη. Προσθέτει στην πνευματικότητα και την αυτοπεποίθηση και των δύο.
ΣΕΛΗΝΗ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟ, ΤΡΙΓΩΝΟ, ΕΞΑΓΩΝΟ ΜΕ Β. ΔΕΣΜΟ: Οι οικογενειακές και θηλυκές ανάγκες της Σελήνης, έρχονται σε αρμονία με την αγάπη και την πνευματική ανάπτυξη στο Βόρειο δεσμό. Δίνει ένα πνεύμα διακριτικότητας ανάμεσά τους, μαζί με μια ισχυρή σεξουαλική έλξη. Η ένωση των ανθρώπων μ΄αυτή την όψη φαίνεται προκαθορισμένη. Είναι κάτι που συνδέεται με μια παλιά ζωή και συνεχίζει στο μέλλον. Δίνει μια αίσθηση οικειότητας ανάμεσά τους. Η Σελήνη μπορεί να διδάξει στο βόρειο δεσμό να εκτιμά τα οικιακά ζητήματα ή κατά κάποιο τρόπο η φύση της Σελήνης θα απορροφηθεί απ΄το Βόρειο δεσμό.
ΣΕΛΗΝΗ ΣΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ, ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΒΟΡΕΙΟ ΔΕΣΜΟ:Ο ένας υπόσχεται στον άλλον πράγματα που δεν μπορεί να εκπληρώσει και αυτό δημιουργεί απογοήτευση. Έχουν πολλές απαιτήσεις ο ένας απ΄τον άλλον. Μπορεί να υπάρχουν διαφορές στα κοινωνικά ενδιαφέροντα. Είναι όψη που βγάζει πολύ έντονο συναίσθημα.
ΕΡΜΗΣ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟ, ΤΡΙΓΩΝΟ, ΕΞΑΓΩΝΟ ΜΕ Β. ΔΕΣΜΟ: Ερεθίζει την διανοητική εξέλιξη. Υπάρχει αμοιβαία ενθάρρυνση στα ταλέντα και αμοιβαία εκτίμηση της διανόησης του άλλου. Η εκλογικευτική δύναμη του Ερμή κάνει τις ιδέες και τα οράματα του βόρειου δεσμού λογικά και ο βόρειος δεσμός επεκτείνει τους εκπαιδευτικούς στόχους του Ερμή.
ΕΡΜΗΣ ΣΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΒΟΡΕΙΟ ΔΕΣΜΟ: Τα πνευματικά ενδιαφέροντα δε θα δένουν σε κάθε περίπτωση. Ο ένας θα κατηγορήσει τον άλλον για ξεροκεφαλιά. Αυτό βέβαια, μπορεί να είναι καλό, με την έννοια ότι θα πιέσει και τους δύο να μπουν σε νέες διανοητικές περιοχές. Και πράγματι υπάρχει ένα μεγάλο δυναμικό για επέκταση αν λειτουργήσουν τη δύναμη μεταξύ τους σωστά. Όπως με όλα τα τετράγωνα, το δυναμικό μπορεί να είναι καλό, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος της έκρηξης.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟ, ΤΡΙΓΩΝΟ, ΕΞΑΓΩΝΟ ΜΕ Β. ΔΕΣΜΟ: Αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία είναι το αποτέλεσμα αυτής της επίδρασης. Υπάρχει συντροφικότητα και συμπάθεια μεταξύ τους. Η Αφροδίτη θα ενισχύσει το Βόρειο δεσμό και θα δείξει αισθηματικό ενδιαφέρον. Η όψη είναι αμοιβαία ευεργετική.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ, ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ Β. ΔΕΣΜΟ: Υπάρχει μια διαφορετική αντίληψη της ομορφιάς και της κουλτούρας. Μπορεί να μην είναι ειλικρινείς, όσον αφορά τα αισθήματά τους. Αυτό, μπορεί να γίνει αιτία τσακωμών και να δημιουργήσει συναισθήματα πικρίας. Από μόνη της η όψη δεν προκαλεί συνήθως χωρισμό. Άλλες όψεις θα πρέπει να βοηθήσουν.
ΑΡΗΣ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟ, ΤΡΙΓΩΝΟ, ΕΞΑΓΩΝΟ ΜΕ Β. ΔΕΣΜΟ:
Αυτό δίνει ενέργεια στη θέση του βόρειου δεσμού. Δίνει επιθυμία και ώθηση, σα να υπήρχε σ΄ένα ατομικό ωροσκόπιο. Ο βόρειος δεσμός ερεθίζεται από τον Άρη στα ζητήματα που υπονοεί η περιοχή του βόρειου δεσμού. Δημιουργεί φιλοδοξία, ζωτικότητα και δραστηριότητα και στους δύο.
ΑΡΗΣ ΣΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ, ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΒΟΡΕΙΟ ΔΕΣΜΟ:
Αυτό μπορεί να δώσει ανταγωνισμό στο ζευγάρι. Ο Άρης μπορεί να ωθήσει το Βόρειο δεσμό, να κάνει πράγματα πέρα απ΄τις δυνατότητές του. Ο Άρης θα είναι ανυπόμονος με το Βόρειο δεσμό, δημιουργώντας έτσι καταστάσεις ανάμεσά τους.
ΔΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟ, ΤΡΙΓΩΝΟ, ΕΞΑΓΩΝΟ ΜΕ Β. ΔΕΣΜΟ: Η αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση μεγεθύνονται εδώ. Η σκέψη δημιουργίας μιας πνευματικής σχέσης είναι έντονη και στους δύο. Υπάρχει αμοιβαία γενναιοδωρία και ανεκτικότητα. Ο Δίας επεκτείνει το ταλέντο της περιοχής του Βόρειου δεσμού.
ΔΙΑΣ ΣΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ, ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΒΟΡΕΙΟ ΔΕΣΜΟ: Δημιουργείται μια διαφοροποίηση στις πνευματικές ιδέες, αυτή δε η διαφοροποίηση μπορεί να είναι αιτία παρεξηγήσεων. Ο Δίας μπορεί να περιμένει πάρα πολλά από την περιοχή του βόρειου δεσμού. Μπορεί να υπάρχει έλλειψη διακριτικότητας. Παρ΄όλα αυτά, η σχέση αυτή μπορεί να δώσει ώθηση στο βόρειο δεσμό. Κι αυτό είναι καλό.
ΚΡΟΝΟΣ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟ, ΤΡΙΓΩΝΟ, ΕΞΑΓΩΝΟ ΜΕ Β.ΔΕΣΜΟ: Ο Κρόνος φέρνει πειθαρχία και υπευθυνότητα στην περιοχή του βόρειου δεσμού. Ο Κρόνος μπορεί να συμβουλεύσει το βόρειο δεσμό, πολύ καλά. Αυτή η όψη, μπορεί να αυξήσει το αίσθημα υπευθυνότητας ανάμεσα στο ζευγάρι.
ΚΡΟΝΟΣ ΣΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ, ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΒΟΡΕΙΟ ΔΕΣΜΟ: Ο Κρόνος καθυστερεί και βάζει εμπόδια στην περιοχή του βόρειου δεσμού. Ο Κρόνος μπορεί να κριτικάρει και να περιορίσει το Βόρειο δεσμό, αλλά μπορεί να κάνει κάποιο είδος θυσίας, προκειμένου για την ανάπτυξή του.
ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟ, ΤΡΙΓΩΝΟ, ΕΞΑΓΩΝΟ ΜΕ Β. ΔΕΣΜΟ: Ο Ουρανός ερεθίζει τη δημιουργικότητα του βόρειου δεσμού. Θα σεβαστούν, αμοιβαία, την ανάγκη για ελευθερία και ατομικότητα. Μπορεί να υπάρχει ενός είδους ανθρωπιστικού στόχου ανάμεσά τους.
ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ, ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ Β. ΔΕΣΜΟ: Ο Ουρανός θα ενοχλήσει και θα χαλάσει τα σχέδια του βόρειου δεσμού. Δεν είναι καλή όψη για την ανάπτυξη του Βόρειου δεσμού. Μπορεί να ερεθίσει, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει έλλειψη υπευθυνότητας. Θα πρέπει να υπάρχει μια ισχυρή Κρόνια όψη, για να μη λειτουργήσει αυτή η σχέση διασπαστικά.
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟ,ΤΡΙΓΩΝΟ,ΕΞΑΓΩΝΟ ΜΕ Β.ΔΕΣΜΟ: Αυτή μπορεί να είναι πολύ ιδεαλιστική και πνευματική επαφή. Υπάρχει έντονος ψυχικός δεσμός, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί δημιουργικά στην περιοχή της αγάπης και της συμπόνοιας για άλλους. Ο Ποσειδώνας μπορεί να βγάλει προς τα έξω κρυμμένα ταλέντα του Βόρειου δεσμού. Υπάρχει καρμική σύνδεση σ΄αυτή την όψη.
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ, ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ B. ΔΕΣΜΟ: Ο Ποσειδώνας μπορεί να εξαπατήσει το Βόρειο δεσμό. Επίσης μπορεί να είναι αδιάκριτος και καθόλου πρακτικός, στα ζητήματα που αφορούν την περιοχή του Βόρειου δεσμού. Και εδώ, υπάρχει κάποια καρμική υποχρέωση.
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΣΕ ΣΥΝΟΔΟ, ΤΡΙΓΩΝΟ,ΕΞΑΓΩΝΟ ΜΕ Β. ΔΕΣΜΟ: Ενθαρρύνει την καλυτέρευση του χαρακτήρα και των δύο, και μπορεί να είναι έντονα μεταφυσικό. Δημιουργεί την αίσθηση του ισχυρού δεσμού στο ζευγάρι, τέτοιο δεσμό, που ούτε ο θάνατος δεν μπορεί να διακόψει.
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΣΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ, ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ Β. ΔΕΣΜΟ: Ο Πλούτωνας μπορεί να είναι πολύ απαιτητικός απ΄το Βόρειο δεσμό. Ο Πλούτωνας, τραβά, σπρώχνει και απορροφά το Βόρειο δεσμό. Ο Πλούτωνας θα ματαιώσει τα ιδανικά και τις εμπνεύσεις του Βόρειου δεσμού.
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΕΣΜΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΩΝ
Παρορμητικά: Δείχνει αρχηγία και ανακατεύεται ανταγωνισμός. Αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον με τη θέληση να προχωρήσουν μπροστά.
Μεταβλητά: Μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα με την τάση για κριτική της Παρθένου. Μπορεί να λείπει η δράση, καθώς και οι δύο προσαρμόζονται πολύ εύκολα στις καταστάσεις, προτιμώντας τον εύκολο δρόμο.
Σταθερά: Σύγκρουση ανάμεσα στην γενναιόδωρη, ανθρωπιστική φύση του ενός και της υλιστικής, συναισθηματικής φύσης του άλλου. Και οι δύο είναι πεισματάρηδες, οπότε μπορεί να δημιουργηθεί αδιέξοδο.
Πρέπει να σκεφτεί κανείς, όχι μόνο την σύγκριση ζωδίων και οίκων, αλλά ζώδια και οίκους μαζί. Για παράδειγμα, ο Βόρειος δεσμός στην Παρθένο στον ένα χάρτη, με νότιο δεσμό στον 6ο στον άλλο χάρτη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει το ζευγάρι σε ισορροπία, με τον ίδιο τρόπο όπως γίνεται στην περίπτωση του Βόρειου δεσμού του ενός στον 6ο και του νότιου του άλλου επίσης στον 6ο,
Σε μια σύγκριση χαρτών, όταν ο Βόρειος δεσμός του ενός πέφτει στον 10ο του άλλου, μπορεί να βελτιώσει την ανάπτυξη του οίκου.
Όταν οι δεσμοί του ενός κάνουν τρίγωνο ή εξάγωνο με τους δεσμούς του άλλου, το ζευγάρι είναι τυχερό όσον αφορά τη καρμική εξέλιξη. Η συγχώνευση αυτή κυλά ομαλά, άνετα και χωρίς αγώνα. Μπορούν να δημιουργήσουν ή να γκρεμίσουν δια μέσου των όψεων που έχουν στους δεσμούς. Πάρτε το παράδειγμα ενός ατόμου με κακή όψη στο δεσμό από Άρη ή Κρόνο. Αν αυτή η κακή όψη στο προσωπικό του ωροσκόπιο, δέχεται καλή όψη από τους δεσμούς του συντρόφου, είτε στους δεσμούς, είτε στον Άρη-Κρόνο, η κακή επίδραση του Άρη-Κρόνου μπορεί να μειωθεί απ΄την επίδραση της σχέσης με το άλλο άτομο.
Η σύνοδος των δεσμών, δεν είναι τόσο καλή ανάμεσα σε ανθρώπους, γιατί μοιάζουν πολύ στο προσωπικό πρότυπο ανάπτυξης.
ΤΡΟΠΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΕΣΜΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΑΣΤΡΙΑ
Ας υποθέσουμε ότι κάποιος με Νότιο δεσμό στον Κριό, σχετίζεται με κάποιον, με βόρειο δεσμό στον 1ο οίκο. Το άτομο του Νότιου δεσμού θα δώσει εμπειρίες στο άτομο του Βόρειου δεσμού έτσι ώστε να αναπτυχθεί ο Βόρειος δεσμός. Δεν είναι εύκολη διαδικασία, αλλά τα άτομα αυτά τελικά θα αναπτυχθούν μέσα στη σχέση.
Συγκρίνετε τα ζώδια και τους οίκους στις συναστρίες μ΄αυτόν τον τρόπο: το ζώδιο που περιέχει το Βόρειο δεσμό του ενός και τον οίκο στον οποίο πέφτει ο Νότιος δεσμός του άλλου, και αντίστροφα. Ο Νότιος δεσμός δίνει μαθήματα και εμπειρίες. Ο Βόρειος δεσμός τα αποδέχεται.