Ο Ουρανός στους οίκους

Ουρανός στον πρώτο (1ο) οίκο

Το άτομο έχει ισχυρή θέληση, είναι ανεξάρτητο, πρωτότυπο και λίγο εκκεντρικό. Ίσως να είναι νευρικό και ανήσυχο και να δοκιμάζει αισθήματα μοναξιάς λόγω της αίσθησης μοναδικότητας που έχει. Ψάχνει καινούργιους και ασυνήθιστους τρόπους για να εκφράσει παραδοσιακές ιδέες. Αν ο Ουρανός προσβάλλεται: δείχνει γρηγοράδα μυαλού, πρωτοτυπία, ανεξαρτησία και θέληση. Το άτομο είναι ευμετάβλητο, παρορμητικό, απότομο, εκκεντρικό, σαρκαστικό και επικριτικό. Κίνδυνοι μπορεί να προκύψουν από ηλεκτρισμό, μηχανήματα, εκρηκτικά και μέσα μεταφοράς.

Ουρανός στον δεύτερο (2ο) οίκο

Τα χρήματα αποκτώνται με πρωτότυπους τρόπους, έρχονται και φεύγουν ξαφνικά και απροσδόκητα. Μπορεί να υπάρχουν πολλές αλλαγές στην οικονομική κατάσταση και αβεβαιότητα στις οικονομικές υποθέσεις. Τα κέρδη μπορεί να προέλθουν από εφευρέσεις, μηχανήματα, σιδηροδρόμους, ηλεκτρονικά, την αστρολογία, από φίλους, οργανισμούς ή την κυβέρνηση. Γενικά, το άτομο έχει την ικανότητα να αντεπεξέλθει στις οικονομικές δυσκολίες.

Ουρανός στον τρίτο (3ο) οίκο

Το μυαλό είναι ανεξάρτητο, πρωτότυπο, δημιουργικό, αντισυμβατικό, ίσως κάπως εκκεντρικό. Η πνευματική ανησυχία προκαλεί συνεχή έρευνα για νέες πληροφορίες και γνώσεις. Συχνές αλλαγές γνώμης είναι πιθανές. Η επιθυμία για εμπειρίες μπορεί να προκαλέσει πολλά ταξίδια. Οι σχέσεις με τους συγγενείς και τους γείτονες μπορεί να είναι ασυνήθιστες και κάποιες φορές τεταμένες. Κατά τη διάρκεια ταξιδιών μπορεί να υπάρχουν περίεργα περιστατικά και περιπέτειες. Το άτομο ενδιαφέρεται για απόκρυφα, ασυνήθιστα θέματα και τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. Αν ο Ουρανός προσβάλλεται από τον Κρόνο ή τον Άρη, δείχνει κίνδυνο από ατυχήματα, ναυάγια ή εκρήξεις, κατά τη διάρκεια ταξιδιών, καθώς και κινδύνους από οχήματα μεταφοράς.

Ουρανός στον τέταρτο (4ο) οίκο

Ασυνήθιστες καταστάσεις στο σπίτι και την οικογένεια, όπου τα σχετικά γεγονότα συνήθως συμβαίνουν αρκετά απρόοπτα. Ανησυχία, ίσως και επιθυμία του ατόμου να μετακινείται συχνά. Ένας από τους γονείς (ή και οι δύο) μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα, το οποίο να επηρεάζει συναισθηματικά και νευρικά το άτομο. Πολλές αλλαγές κατοικίας και καριέρας. Το άτομο δεν είναι ιδιαίτερα τυχερό στον τόπο γέννησής του και έχει την επιθυμία να παραμείνει ελεύθερο από δεσμούς, είτε με το σπίτι είτε με μια κοινότητα. Πιθανή απώλεια κληρονομιάς, εάν κάποια αναμένεται. Σε προχωρημένη ηλικία μπορεί να εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την αστρολογία η τη μεταφυσική.
Σε κακές γωνίες με τον Άρη ή τον Κρόνο: κίνδυνος βίας ή τάση για ατυχήματα στο σπίτι. Με τον Ποσειδώνα: απώλειες στο σπίτι από κλοπή, εξαπάτηση, από ατύχημα. Με τον Δία: απώλειες από λανθασμένη εκτίμηση ή νομικούς λόγους.

Ουρανός στον πέμπτο (5ο) οίκο

Δημιουργική πρωτοτυπία, τα χόμπι και τα ενδιαφέροντα είναι ασυνήθιστα. Η επιθυμία για ανεξαρτησία μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις ερωτικές υποθέσεις και τις σχέσεις με τα παιδιά. Ο καιροσκοπισμός και τα τυχερά παιχνίδια μπορεί να βάλουν το άτομο σε περιπέτειες. Ασυνήθιστες ιδέες όσον αφορά το σεξ, περίεργες ρομαντικές, κρυφές ή παροδικές ερωτικές υποθέσεις. Κοινωνικά σκάνδαλα. Απώλεια του πρώτου παιδιού με κάποιο ξαφνικό τρόπο ή χωρισμός από αυτό, ανησυχία και προβλήματα εκ μέρους των παιδιών, δυσκολίες στη γέννα.

Ουρανός στον έκτο (6ο) οίκο

Ικανότητες και πρωτότυπες μέθοδοι στην εργασία. Προτίμηση για εργασία που δεν έχει κανονικό ωράριο και έχει ποικιλία. Το άτομο είναι ένας καλός εργάτης αλλά πρέπει να προσέχει ώστε να μην εργάζεται υπερβολικά. Μπορεί να είναι ανυπόμονο με τους άλλους και να φαίνεται απόμακρο στους συναδέλφους του. Δεν είναι καλή ένδειξη για αρμονία και επιτυχία στην προσφορά υπηρεσιών. Η υγεία είναι ευμετάβλητη. Πολλές φορές η αιτία είναι απλά νευρικότητα, ανησυχία και ένταση. Μπορεί να υπάρξουν νευρικά προβλήματα ή νευρώσεις. Ίσως οι ασθένειες που εμφανίζονται να μην είναι εύκολα κατανοητές. Αν ο Ουρανός προσβάλλεται άσχημα η αρρώστια μπορεί είναι ανίατη. Τάση για επαγγελματικές ασθένειες. Οι θεραπείες με ηλεκτρισμό, ράδιο, υπνωτισμό κλπ. μπορεί να είναι καταστροφικές, αν ο Ουρανός προσβάλλεται, αλλά ευεργετικές αν έχει καλές όψεις. Μια προσεκτική έρευνα της δίαιτας πρέπει να γίνεται πάντα. Μερικές φορές το άτομο είναι πολύ ευαίσθητο στις καταστάσεις του περιβάλλοντος και πρέπει να αποφεύγει να τρώει όταν είναι κουρασμένο, νευρικό, ανήσυχο ή θυμωμένο.

Ουρανός στον έβδομο (7ο) οίκο

Το άτομο επιθυμεί απόλυτη ελευθερία στις σχέσεις του και μπορεί να υπάρχει μια έλλειψη επιθυμίας για μόνιμους δεσμούς. Ίσως στην πραγματικότητα ο άνθρωπος να αναζητά την ιδανική σχέση ή να έλκεται από άτομα που έχουν ήδη κάποια σχέση και, κατά κάποιον τρόπο, δεν είναι διαθέσιμα. Ίσως το άλλο πρόσωπο, για κάποιο λόγο, πρέπει να λείπει μακριά για μεγάλες χρονικές περιόδους. Ίσως τα άτομο να ψάχνει για ένα σύντροφο, ο οποίος να κάνει τη ζωή του ενδιαφέρουσα και να το προκαλεί διανοητικά και συναισθηματικά. Η προσέγγιση στο θέμα του γάμου μπορεί να είναι εξαιρετικά ιδεαλιστική ή ουτοπική και μπορεί να υπάρχει τάση για πλατωνικές σχέσεις. Οι περισσότερες σχέσεις πιθανόν να αρχίζουν σαν φιλίες. Μια τάση για αναζήτηση της περιπέτειας στις σχέσεις και ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον για τις ρομαντικές ιστορίες μπορεί να καταλήξει ρήξη με τον/την σύντροφό του γάμου. Με τη θέση αυτή του Ουρανού, προκειμένου να πετύχει ένας γάμος, πρέπει να αναπτυχθούν οι αρετές της κατανόησης, υπομονής και συνεργασίας.
Αν προσβάλλεται: Μια ρομαντική, ξαφνική, μυστική ή ασυνήθιστη σχέση, η οποία μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστα αποτελέσματα. Απώλειες εξαιτίας εχθρών, συνεταίρων, νομικών υποθέσεων.

Ουρανός στον όγδοο (8ο) οίκο

Ισχυρός ψυχισμός και οξεία διαίσθηση. Ασυνήθιστες ιδέες για τη ζωή, το σεξ και το θάνατο. Νευρική ένταση. Ξαφνικές απώλειες ή κέρδη μπορεί να προέλθουν σε σχέση με τα οικονομικά των άλλων. Μπορεί να υπάρχει μια απρόσμενη κληρονομιά ή οικονομικό όφελος από ασυνήθιστες πηγές. Υπάρχει ενδιαφέρον για τα απόκρυφα θέματα. Με καλές όψεις: ξαφνικά και απρόσμενα οφέλη από το γάμο ή τον συνέταιρο.
Αν προσβάλλεται: Δυσκολίες στα οικονομικά μετά το γάμο, ξαφνικές απώλειες από μέρους του συντρόφου, προβλήματα με κληρονομιές, απροσδόκητος ή παράξενος θάνατος. Ο θάνατος μπορεί να προέλθει από καρδιοπάθεια, επιληψία, παράλυση ή κάποια ασυνήθιστη νευρική ανωμαλία. Κίνδυνοι από ηλεκτρικές συσκευές, εκρήξεις, οχήματα.

Ουρανός στον ένατο (9ο) οίκο

Οι σκέψεις και οι ιδέες είναι ανεξάρτητες και ανορθόδοξες. Ίσως να υπάρχει μια επιθυμία για μελέτη της μεταφυσικής, κάποιας περιθωριακής θρησκείας ή εθνικής κουλτούρας. Ξαφνικά μακρινά ταξίδια είναι πιθανά. Το μυαλό πάντα αναζητά την επέκταση. Μεγάλη διανοητική ενεργητικότητα, που μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα και να οδηγήσει σε διανοητική κατάρρευση. Προβλήματα στο εξωτερικό ή μέσω των συγγενών του/της συζύγου.

Ουρανός στον δέκατο (10ο) οίκο

Το άτομο είναι πολύ ανεξάρτητο και επιθυμεί να είναι αυτοαπασχολούμενο. Φαντασία, διαίσθηση και δημιουργικότητα μπορεί να βοηθήσουν την καριέρα. Ξαφνικές αλλαγές στην εργασία είναι πιθανές, το άτομο δεν αγαπάει την εργασία ρουτίνας. Είναι πιθανή μια καριέρα στα ηλεκτρονικά, εφευρέσεις, μηχανική. Δυσκολίες με τους εργοδότες, αντίθεση από δημόσιους λειτουργούς ή κυβερνητικές υπηρεσίες. Δυσφήμηση και αναποδιές, ασυνήθιστες εμπειρίες στην δημόσια ή επιχειρηματική καριέρα.
Αν ο Ουρανός βρίσκεται σε μεταβλητό ζώδιο: Είναι ένδειξη για δύο ταυτόχρονες απασχολήσεις. Αποξένωση από γονείς και συγγενείς, εκτός εάν ο τέταρτος οίκος καταλαμβάνεται από καλούς πλανήτες. Σε καλές όψεις με τον Ερμή, κάνει το άτομο ικανό να ανακατασκευάσει το παλιό, να αναλάβει καινούργιες και βελτιωμένες μεθόδους, να δημιουργήσει καινούργια επαγγέλματα, καινούργια πλάνα εργασίας, και να ακολουθήσει ασυνήθιστους σκοπούς: ερευνητής, εφευρέτης, ηλεκτρολόγος, μηχανολόγος, ψυχολόγος, αστρολόγος. Αν ο Ουρανός προσβάλλεται από τον Ερμή: συγγραφέας, ρεπόρτερ, αντικέρ, και γενικά σπάνια ή περιστασιακά επαγγέλματα.

Ουρανός στον ενδέκατο (11ο) οίκο

Είναι ένδειξη ανθρωπιστικών ιδεωδών. Φιλίες με ασυνήθιστα άτομα. Οι φιλίες, σκοποί και σχέσεις με ομάδες ανθρώπων μπορεί να αλλάζουν ξαφνικά. Το άτομο κάνει εύκολα φιλίες αλλά προτιμά τις πολλές γνωριμίες και έχει μόνο λίγους καλούς φίλους. Με καλές όψεις: φιλίες με παράξενους ανθρώπους, ασυνήθιστες γνωριμίες. Απροσδόκητα οφέλη από φίλους, προοδευτικές ιδέες. Εάν ο πλανήτης είναι μόνος ή προσβάλλεται: εκκεντρικές ή αναξιόπιστες γνωριμίες, ξαφνικές αποξενώσεις από φίλους, παρορμητικές σχέσεις, οι οποίες τελειώνουν με ψυχρότητα, περίεργες και ρομαντικές εξαρτήσεις.

Ουρανός στο δωδέκατο (12ο) οίκο

Το άτομο είναι διαισθητικό και μυστικοπαθές. Έχει την επιθυμία να αισθάνεται ελεύθερο και εκφράζει αμφισβήτηση του νοήματος της ζωής. Έχει μια αίσθηση για ένα επικείμενο κακό, φόβος ο οποίος πρέπει να ξεπεραστεί και οι δυσκολίες του υποσυνείδητου να βγουν στην επιφάνεια. Αποξένωση από τον γενέθλιο χώρο ή τους συγγενείς, μυστικές ρομαντικές υποθέσεις, μεταφυσικές αναζητήσεις, ψυχικές και μυστικές εμπειρίες. Με καλές όψεις: επιτυχία μέσω ιδρυμάτων, οργανισμών. Αν προσβάλλεται: εκκεντρικότητα, βίαιες τάσεις. Απρόσμενες ατυχίες, περιορισμοί σε δημόσια ιδρύματα, περίεργες και απρόσμενες εχθρότητες. Ξαφνική ασθένεια. Μπορεί να υπάρχουν νευρικά προβλήματα. - See more at: http://orion.jigsy.com/greek-pages/planet-in-houses/uranus#sthash.gb66tzKt.dpuf