Όψεις Ήλιου

Ήλιος σύνοδος Σελήνη
Συνδυασμός αυτοσυγκέντρωσης και παρόρμησης, εξωστρέφειας και εσωστρέφειας, λογικής και συναισθηματισμού, παθητικότητας και ενεργητικότητας, εναλλάξ.
Ήλιος σύνοδος Ερμής
Μεγάλη νοητική ικανότητα, λογική, έλλειψη συναισθήματος, αναλυτική σκέψη, εργασιομανία, δυσκολία να δει τον εαυτό του με τον τρόπο που τον βλέπουν οι άλλοι, νοητική εξασθένηση από υπερβολική σκέψη, αν η σύνοδος είναι μικρότερη από 4 μοίρες.
Ήλιος σύνοδος Αφροδίτη
Αγάπη για τη ζωή, την ομορφιά, τον έρωτα, το συναίσθημα, τις υλικές απολαύσεις, αισιοδοξία, αλλά και ματαιοδοξία, ανάγκη για αυτοπροβολή και θαυμασμό. Ικανότητα έκφρασης, αγάπη για μουσική και τέχνες γενικότερα.
Ήλιος σύνοδος Άρης
Μεγάλη θέληση, δύναμη, ενέργεια, θάρρος, έντονη σεξουαλικότητα, ηγετική ικανότητα, αλλά και εγωισμός, επιθετικότητα, νευρικότητα, πολεμική αντίδραση.
Ήλιος σύνοδος Δίας
Ενθουσιασμός, αισιοδοξία, δημιουργικότητα, γενναιοδωρία, τύχη. Μπορεί να σωθεί από δυσκολίες ακόμα και την τελευταία στιγμή. Ικανότητα να κάνει τους άλλους να αποδέχονται τις απόψεις του και να τον ακολουθούν στις δράσεις του.

Ήλιος σύνοδος Κρόνος
Αντιμετωπίζει μεγάλες δυσκολίες και απογοητεύσεις, αλλά έχει τεράστια αυτοπειθαρχία και τα καταφέρνει με σκληρή εργασία, γιατί τίποτα δεν του χαρίζεται εύκολα. Είναι κλειστός, δεν εκφράζει εύκολα συναισθήματα, δεν αφήνεται στην χαρά και την ελαφρότητα. Σοβαρός, υπολογιστικός, μετρημένος, μπορεί να γίνει σοφός.
Ήλιος σύνοδος Ουρανός
Γρήγορη σκέψη, αντίληψη σε βαθύ επίπεδο, έμφυτες ψυχικές ικανότητες, ιδιοφυής. Βλέπει και καταλαβαίνει με τρόπο που οι άλλοι δεν μπορούν, αντιδρά και εκφράζεται απρόβλεπτα, ξαφνικά, δυναμικά και αποφασιστικά, κάνοντας τους άλλους να τον θεωρούν εκκεντρικό.   
 Ήλιος σύνοδος Ποσειδώνας
Έντονες ψυχικές ικανότητες, φαντασία, οραματισμός, καλλιτεχνική έκφραση, πνευματικότητα, αλλά και ουτοπία. Άλλες φορές μπορεί να έχει πραγματική έμπνευση, και άλλες να χάνεται σε αυταπάτες, ερωτικές, οικονομικές, πνευματικές, ανάλογα το υπόλοιπο ωροσκόπιο.
Ήλιος σύνοδος Πλούτωνας
Ισχυρές πνευματικές ικανότητες, ενέργεια, δύναμη. Ικανότητα να αντιλαμβάνεται καθαρά τους κοσμικούς νόμους, ξέρει να αποκτά και να χρησιμοποιεί προς όφελος του την δύναμη. Είναι εγωιστής, θέλει εξουσία πάνω στους άλλους, μπορεί να γίνει αδίστακτος.
Ήλιος σύνοδος Ωροσκόπος
Δύναμη, ικανότητα έκφρασης, καλή υγεία, ικανότητα αυτοθεραπείας. Δεν φοβάται να αποκαλύψει τον εαυτό του, να κυριαρχήσει στην ζωή του, στα θέλω του, αλλά και στο περιβάλλον του.
Ήλιος σύνοδος Μεσουράνημα – ακμή 10ου οίκου

Τον απασχολεί η προσωπική του υπόληψη, έχει ανάγκη να δημιουργήσει μεγάλη καριέρα, ώστε μέσα από αυτή να ασκεί επιρροή στον δημόσιο βίο και την πολιτική. Αν βοηθά ο υπόλοιπος χάρτης, μπορεί να αποκτήσει φήμη, η και δημόσιο λόγο και αξιώματα.